Reserveringen op uw rekeningoverzicht

Op uw rekeningoverzicht ziet u soms 'reservering' staan. Dit is een bedrag dat tijdelijk wordt vastgehouden na een betaling met uw Card. Door een reservering te doen, weet de verkoper zeker dat het bedrag beschikbaar is op uw creditcard.

Wanneer krijg ik met een reservering te maken?

 • Als u online iets bestelt, dan wordt het bedrag in reservering gezet. De verkoper weet dan zeker dat het bedrag betaald wordt.
 • Als u tankt bij een onbemand tankstation is vooraf niet bekend hoeveel u besteedt. Daarom wordt er een bedrag gereserveerd van uw tegoed. Dit gaat niet van uw rekening af; het zorgt er alleen voor dat u genoeg saldo heeft om te betalen. Nadat u heeft getankt, schrijft het tankstation het tankbedrag af van de reservering. Het tankstation laat de rest van de reservering hierna vervallen.
 • Ook de borg voor autoverhuur kan als gereserveerd bedrag op uw Card staan. Brengt u de auto in goede staat terug? Dan vervalt de reservering. In de meeste gevallen gebeurt dit direct, maar altijd uiterlijk binnen 30 dagen. Als er schade aan de auto is, betaalt u (een deel van) de borg aan de autoverhuurder.

30 dagen-termijn

Houdt u er rekening mee dat het tot 30 dagen kan duren voordat een reservering vervalt.

Voldoende bestedingsruimte overhouden

Gaat u in korte tijd in een aantal verschillende hotels overnachten, dan kan het zijn dat u snel door uw bestedingsruimte heen bent. Elk hotel maakt namelijk een reservering op uw Card. Als u vooraf geld stort op uw Card, zorgt u ervoor dat u voldoende bestedingsruimte overhoudt. U kunt uw Card dan blijven gebruiken tijdens uw reis.

Neem contact met ons op

 • Telefonisch

  Het telefoonnummer vindt u op de contactpagina. Bereikbaar 24/7.

 • Contactformulier

  Stuur een e-mail via het contactformulier in Mijn ICS.

 • Postadres

  Postbus 23225, 1100 DS Diemen