Hoe herken je een nep-webshop?

27 juli 2020

Je komt online een aanbieding tegen die te mooi is om waar te zijn. En dat blijkt ook zo te zijn: je ontvangt je bestelling niet en er worden aankopen gedaan met jouw creditcard. Je bent slachtoffer geworden van oplichting!

Zo werden de criminelen gesnapt

Vraagt u zich ook weleens af welke wereld hierachter schuilgaat? In de videoserie ‘Fraudebestrijders’ nemen we een kijkje achter de schermen bij ICS en volgen we het team dat dagelijks dit soort fraude probeert te voorkomen én te bestrijden.

Ben jij benieuwd hoe nep-webshops te werk gaan en hoe je voorkomt dat je hier ooit intrapt? In de videoserie ‘Fraudebestrijders’ krijg je een kijkje achter de schermen bij ICS en zie je wat de fraudebestrijders van ICS doen om fraude te voorkomen en bestrijden.

Het is een reconstructie van een waargebeurde zaak. Hoe gaat een bende te werk? Hoe werden ze gesnapt? En wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat je geen slachtoffer wordt van deze vorm van oplichting?

Meer weten? 

Meer tips over veilig winkelen

 

Nieuwsarchief: