ICS steunt Cyberworkplace met nieuwe laptops

15 februari 2019

ICS heeft een aantal nieuwe laptops gedoneerd aan Cyberworkplace. Cyberworkplace is een non-profit initiatief uit Rotterdam om jongeren kennis en kunde bij te brengen over cybersecurity.  ICS ondersteunt dit initiatief, omdat het voorkomen en bestrijden van cybercriminaliteit ertoe leidt dat ook de online veiligheid van klanten van ICS toeneemt.

De Cyberworkplace is een collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

De nieuwe laptops werden namens ICS overhandigd door Thijs Hollander, Investigator bij ICS. “Regelmatig ontvangt ICS producten die criminelen of fraudeurs hadden besteld, maar die tijdens het verzendtraject zijn onderschept. Om verschillende redenen kunnen deze producten niet altijd terug naar de oorspronkelijke eigenaar. Dat Cyberworkplace er nu gebruik van kan maken is veel beter dan ze laten verstoffen in een kast op ons kantoor.”

Naast deze donatie, gaat ICS kijken naar andere manieren van samenwerking met Cyberworkplace: “De mensen die kennis en kunde opdoen bij Cyberworkplace, zullen een bijdrage leveren aan betere en veiligere digitale toepassingen. Bij ICS weten we uit ervaring dat resultaten op het gebied van veiligheid nog beter worden als je samenwerkt. We denken daarbij bijvoorbeeld aan workshops van ICS medewerkers voor deelnemers aan Cyberworkplace.”

Nieuwsarchief: