Directieprofielen

Bekijk het profiel van Maurice Koot

Over Maurice Koot

Maurice Koot (1966) is sinds 1 maart 2018 algemeen directeur van International Card Services (ICS), specialist in het uitgeven van creditcards in Nederland en Duitsland.

De focus van Maurice ligt erop om met ICS de digitaliseringsslag te maken. Dit doen we in een speelveld waarin klantbehoeften centraal staan en we te maken hebben met veranderende regelgeving waarin Fintechs een steeds belangrijker positie innemen.

“ICS is als financiële dienstverlener sterk klantgericht, staat voor gemakkelijk en veilig betalingsverkeer en scoort hoog als het gaat om fraudepreventie bij transacties. Voor zo’n mooi bedrijf met 30 jaar historie, zet ik graag mijn ervaring en kennis in (logistieke) processen en systeemwijzigingen in.”

Maurice, die uit een echt ondernemersgezin komt, maakte carrière bij Air France KLM. Hij vervulde er diverse senior controllerfuncties in binnen- en buitenland. Zijn belangrijkste wapenfeit bij het luchtvaartconcern was het neerzetten van een internationaal shared service center dat tot op de dag van vandaag een operationele spilfunctie vervult.

In 2006 maakte Maurice de overstap naar ABN AMRO, waar hij verantwoordelijk was voor finance en operations van ABN AMRO lease. De laatste 4 jaar vervulde hij de functie van CFO bij ABN AMRO hypotheken groep. Daar heeft hij mede aan de strategie gewerkt waar versimpeling van de processen, digitalisering en proactief klantbeheer centraal stonden.

In zijn vrije tijd is Maurice actief als hockeyveteraan en een paar jaar geleden heeft hij in het motorrijden zijn oude hobby hervonden. Maar misschien wel het liefst maakt hij samen met zijn gezin mooie reizen.

Bekijk het profiel van Jeroen Korstanje

Over Jeroen Korstanje

Sinds 1 juli 2018 is Jeroen Korstanje (1975) als lid van de directie van ICS verantwoordelijk voor innovatie en technologie.

“De klanten van ICS verwachten optimale dienstverlening op het gebied van betalen en krediet. Dat is zonder technologie niet meer voor te stellen. Als directeur Innovation & Techonology is het mijn rol om ervoor te zorgen dat onze klanten en partners nu en in de toekomst blijven genieten van deze dienstverlening. Technologische veranderingen volgen elkaar snel op. Wet- en regelgeving speelt, weliswaar met enige vertraging, in op de impact van al die veranderingen. Tegelijkertijd wordt wet- en regelgeving voor financiële dienstverleners steeds scherper, met name ten aanzien van het klantbelang. Ik wil in die wereld ICS én haar klanten duurzaam laten stralen.”

Jeroen Korstanje begon zijn loopbaan als consultant voor vraagstukken rondom IT en Operations, waarna hij in 2004 in dienst trad bij ABN AMRO.

“Binnen de bank heb ik diverse functies gehad – bij Finance, Operations, IT en Retail – met één rode draad: het gaat altijd om de combinatie tussen verbeteren, veranderen en bewegen. Zo was ik in mijn laatste functie, als Director Enterprise Content Management, verantwoordelijk voor de transitie naar een agile organisatie. Hierbij gaan stap voor stap verbeteren, echt transformeren en daarmee veranderen en de organisatie in beweging zetten hand in hand. Dat ik op die manier mijn studie Bestuurlijke Informatiekunde aan de Tilburg University en mijn postdoctorale studie Verandermanagement aan de Vrije Universiteit Amsterdam combineer, geeft heel veel voldoening: iedere dag werken aan een betere organisatie voor klanten én medewerkers.”

Zijn vrije tijd brengt Jeroen graag door met zijn gezin en met vrienden.

“Daarnaast besteed ik veel tijd aan sport, in het bijzonder als triatleet. Zo houd ik mijn lichaam en geest fit. En kan ik ook voor mijzelf iedere dag werken aan een betere ik.”

Bekijk het profiel van Mascha Schoofs

Over Mascha Schoofs

Mascha Schoofs is sinds 1 juli 2018 als directeur Operations werkzaam bij ICS.

“ICS is een enorm klantgericht bedrijf. De uitdaging is om de mogelijkheden voor onze klanten te vergroten en – vooral digitaal – meer mogelijk te maken. Daarvoor moeten onze operationele processen naadloos aansluiten op die mogelijkheden. De voortdurende digitalisering is daarbij een belangrijke kans voor ICS. Niet alleen door de dingen die wij iedere dag kunnen doen voor onze klanten, bijvoorbeeld via web en app. Maar ook via de nieuwe mogelijkheden die ontstaan voor onze medewerkers, door nieuwe samenwerkingsvormen.”

Voordat Mascha Schoofs aan de slag ging bij ICS, deed zij gedurende twintig jaar ruime ervaring op in diverse managementfuncties bij ABN AMRO. Op het laatst was ze daarbij binnen Personal Banking voor het particuliere segment actief in marktgebieden in het westen en zuiden van Nederland. Buiten ICS geniet Mascha van reizen met haar man en twee zonen naar onbekende bestemmingen. Ze is daarnaast fanatiek tennisser en is regelmatig in de sportschool te vinden.