Betalen met uw ANWB Creditcard

Betalen met uw ANWB Creditcard is heel eenvoudig én veilig. Om misbruik te voorkomen willen we zeker weten dat ú het bent die de creditcard gebruikt.

De volgende gegevens vult u in:

  1. Creditcardnummer. Dat zijn de 16 cijfers op de voorkant van uw creditcard.
  2. Vervaldatum. Eerst de maand, dan het jaar.
  3. De 3 cijfers achterop uw ANWB Creditcard. Bij Visa heet dit CVV-code en bij Mastercard CVC-code.
  4. Een extra controle (3D Secure). Dit kan via de app met 'Opdracht goedkeuren'. Heeft u geen app? Dan voert u een wachtwoord en een sms-code in.

3D Secure: extra controle bij online betalingen

Als u een online betaling doet, krijgt u regelmatig de vraag om de opdracht (betaling) te bevestigen. Dit kan via de app. Heeft u geen app? Ook dan houd u uw mobiele telefoon bij de hand, u ontvangt een verificatiecode via sms. Deze vult u in om de transactie af te ronden.

Snel, betrouwbaar en gemakkelijk goedkeuren? Gebruikt de ANWB Creditcard app

U kunt uw online betalingen snel, betrouwbaar en vertrouwd goedkeuren met de app. Door uw toegangscode of biometrie te gebruiken bevestigt u de opdracht zonder dat u een code of wachtwoord moet invoeren in de online betaalomgeving. Geen gedoe dus!

Video: Hoe verloopt een online betaling met creditcard?

Beveiligingstips bij online betalen

Uw creditcard is een bijzonder veilig betaalmiddel. Het is wel belangrijk dat u er zelf ook voor zorgt dat niemand misbruik maakt van uw ANWB Creditcard. Wij helpen u hier graag bij.

Tips voor veilig online winkelen.

In de winkel betalen met uw Card

Om in winkels en restaurants te betalen, heeft u een pincode nodig. Ook in het buitenland betaalt u bijna overal met uw pincode. Deze pincode kiest u bij het aanvragen van uw Card.
Pincode kwijt? Geen probleem! Met één klik vraagt u uw pincode opnieuw op in Mijn Card Online.

Contactloos betalen met uw creditcard

Het bedrag voor contactloos betalen binnen Europa per transactie is maximaal € 50,-. Hoeveel u precies contactloos kunt betalen ligt aan de instellingen van betaalautomaat in de winkel. Heeft u meer dan € 150,- achter elkaar betaald, zonder uw pincode in te toetsen? Dan krijgt u het verzoek om uw pincode weer in te voeren. Buiten Europa gelden mogelijk andere bedragen voor contactloos betalen.

Zo voorkomt u misbruik bij betalen in winkels

Houd bij het betalen uw Card altijd in het zicht. Houd uw pincode geheim. En laat uw creditcard niet achter in uw tas zonder dat u erbij bent.

Tips om uw Card veilig te gebruiken.