ANWB Visa Gold Card

Bij veelvuldig gebruik de beste keuze

 • Contant noodgeld op reis
 • Gratis Extra Card
 • Extra autohuurverzekeringen
Direct aanvragen

 

Met een ANWB Visa Gold Card heeft u de zekerheid dat u overal veilig en makkelijk kunt betalen. Ook bij het boeken van een accommodatie of het huren van een auto. Dan profiteert u bovendien van een Eigen Risico Autohuur verzekering tot maximaal € 1.500,-. Op ANWB en de ANWB Visa Gold Card kunt u rekenen. En dat voelt goed!

Met een ANWB Visa Gold Card zijn daarnaast vrijwel al uw aankopen 365 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. En mocht uw Card gestolen worden in het buitenland, dan kunt u via Visa beschikken over contant geld tot max. € 2.000,-.

Als u nu een ANWB Gold Card aanvraagt, ontvangt u de jaarbijdrage cadeau, daarna betaalt u 38,50 per jaar.

Actievoorwaarden

Deze actie is uitgeschreven door International Card Services BV (ICS), Wisselwerking 32, 1112 XP Diemen.

Gebruik maken van dit aanbod

 1. Deze actie loopt van 4 februari tot en met 31 augustus 2020.
 2. Deze actievoorwaarden zijn van toepassing op alle aanvragen voor een ANWB Visa Gold Card (hierna: ANWB Creditcard) die van 4 februari tot en met 31 augustus 2020 zijn aangevraagd.
 3. U betaalt het eerste jaar geen jaarlijkse Card-bijdrage voor de ANWB Visa Silver of ANWB Visa Gold Card. Daarna betaalt u voor de:
  − ANWB Visa Silver Card € 26,50. Voor een Extra Card, een creditcard voor partner of gezinslid, betaalt u jaarlijks € 4,50.
  − ANWB Visa Gold Card € 38,50. Bij de ANWB Visa Gold Card is een Extra Card inbegrepen, deze dient u wel zelf aan te vragen.
 4. Deze actie geldt niet:
  − voor de aanvraag van een Extra Card;
  − indien u reeds in het bezit bent, of in de afgelopen 24 maanden in het bezit bent geweest van een ANWB Creditcard, ANWB Classic Card of ANWB Mastercard;
  − als u niet aan alle gestelde voorwaarden voldoet.
 5. ICS behoudt zich het recht voor deze actie te allen tijde te beëindigen, te verlengen en/of deze actievoorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Hiervoor is geen aankondiging vereist. .

Voorwaarden aanvraag Card

 1. Het aanvragen van een ANWB Creditcard is alleen mogelijk als u woonachtig bent in Nederland, ouder bent dan 18 jaar en een vast netto maandinkomen van minimaal € 1.150,- heeft.
 2. Of u in aanmerking komt voor de door u aangevraagde Card hangt onder andere af van uw financiële situatie. Hiervoor zult u onder andere bij Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie) getoetst worden.

Voor vragen kunt u bij ICS terecht

Voor eventuele vragen en/of opmerkingen over deze actie kunt u zich richten tot International Card Services BV, Postbus 23225, 1100 DS te Diemen of via telefoonnummer 020 - 6 600 660.

Deze actievoorwaarden staan ook op www.anwb.nl/actievoorwaarden.

De kenmerken van de ANWB Visa Gold Card

 • Jaarlijkse Card-bijdrage

  Het eerste jaar ontvangt u de jaarlijkse bijdrage cadeau, daarna is deze € 38,50 per jaar. Voor een extra creditcard (Extra Card) voor uw partner of gezinslid betaalt u geen jaarlijkse bijdrage.

 • Bestedingslimiet

  U kunt een bestedingslimiet kiezen van maximaal € 5.000,-. ICS toetst of deze limiet past bij uw financiële situatie. Als dat niet het geval is, krijgt u een lagere bestedingslimiet.

 • Inbegrepen verzekeringen en diensten

  De ANWB Visa Gold Card biedt u een Aankoopverzekering van 365 dagen. Daarmee zijn vrijwel al uw aankopen maar liefst 365 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging.

  Lees meer over de Aankoopverzekering

  Met de Eigen Risico Autohuurverzekering op uw Card heeft u een zorg minder bij het huren van een auto. Want als u uw huurauto betaalt met uw ANWB Visa Gold Card, is het eigen risico bij schade aan de huurauto automatisch verzekerd tot maximaal € 1.500,- per gebeurtenis.

  Betaalt u uw huurauto met uw ANWB Visa Gold Card, dan zijn de kosten voor juridische bijstand onbeperkt gedekt voor Europa en landen rond de Middellandse Zee. Voor overige landen geldt een dekking van maximaal € 10.000,-.

  Lees meer over de Autohuurverzekering

  Heeft u iets gekocht met uw creditcard en is het niet of niet goed aangekomen? Daar hoeft u zich als klant van ICS geen zorgen over te maken. U heeft Aflevergarantie op uw aankopen. Dat betekent dat u uw geld terugkrijgt als het product niet is geleverd, of als het niet op tijd of verkeerd is geleverd.

  Lees meer over de Aflevergarantie

  Met een ANWB Visa Gold Card heeft u in het buitenland beschikking over contant geld bij verlies of diefstal van uw Card. Via de hulplijn van Visa kunt maximaal € 2.000,- (als dat past binnen uw bestedingslimiet) kosteloos contant geld aanvragen, op te halen bij een bank in de buurt.

  Lees meer over Noodgeld

  Card-houders met een Gold Card kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week bellen met de Reis Service Lijn. Bijvoorbeeld bij taalproblemen in noodsituaties, met vragen over vaccinaties en reisdocumenten of het huren van een auto.

  Lees meer over de Reis Service Lijn

 • Bescherming en preventie
  • 24/7 Fraudepreventie door ICS
  • Veilig online betalen met Visa Secure
 • ANWB Creditcard App

  Altijd inzicht in uw transacties en bestedingsruimte, plus extra aanbiedingen met de ANWB Creditcard App.

  Lees meer over de app

 • Optionele diensten

  Sneller op de hoogte van Card-zaken met Card Alerts

  Lees meer over Card Alerts

 • Facturatie

  Iedere maand ontvangt u via Mijn Card Online uw rekeningoverzicht.

 • Overige tarieven
  • Koersopslag: 2% voor EU landen zonder euro en voor landen buiten EU
  • Geldopname uit automaat: 4% bij debetsaldo en 1% met een maximum van € 1,50 bij een positief saldo
  • Kosten papieren rekeningoverzicht maandelijks per post: € 1,00
  • Kosten papieren rekeningoverzicht uit archief per post: € 2,50
 • Uitgesteld betalen

  U kunt kiezen voor de Gespreid Betalen Faciliteit. U betaalt uw openstaande saldo dan in termijnen terug. Het maandelijks terug te betalen bedrag is minimaal 2,5% van de bestedingslimiet. Bij gespreid betalen betaalt u 10% rente op jaarbasis.

  Lees meer over de Gespreid Betalen Faciliteit

 • Sparen

  U kunt sparen op uw ANWB Visa Gold Card. U ontvangt een aantrekkelijke spaarrente van 0,05%*. Deze rente ontvangt u bij een spaarsaldo van € 500,- of meer over het totale spaarsaldo.

  Lees meer over sparen op uw Card

  * Effectieve creditrente op jaarbasis. Wijzigingen voorbehouden.

 • Contactloos betalen

  De ANWB Visa Gold Card is voorzien van het contactloos betalen logo. Dit betekent dat u bij betaalautomaten met dit logo en het logo van Visa contactloos kunt betalen.

  Binnen Europa kunt u per transactie maximaal € 50,- contactloos betalen. Het exacte maximale bedrag is afhankelijk van de instellingen op de betaalautomaat in de winkel.

  Vanaf het moment dat u meer dan € 150,- achter elkaar zonder pincode heeft betaald, dient u uw pincode in te voeren. Buiten Europa gelden mogelijk andere maximum bedragen voor contactloos betalen.

  Lees meer over contactloos betalen

 • Algemene Voorwaarden

  Algemene Voorwaarden (pdf)