ANWB Visa Gold Card

Net even meer zekerheid en extra’s

 • Aankoopverzekering van 365 dagen
 • Bestedingslimiet van € 5.000,-*
 • Inclusief Extra Card
Direct aanvragen

Zijn uw vakantieplannen al gemaakt? Waar u ook naartoe gaat, met een ANWB Visa Gold Card heeft u de zekerheid dat u overal veilig en makkelijk kunt betalen. Zo bent u bijvoorbeeld sneller door de tolpoortjes en heeft u altijd geld achter de hand voor onvoorziene uitgaven. Op ANWB en ANWB Visa Gold Card kunt u rekenen. En dat voelt goed!

Nu met € 75,- welkomsttegoed

Met een ANWB Visa Gold Card zijn daarnaast vrijwel al uw aankopen 365 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. En profiteert u van een Eigen Risico Autohuur verzekering, waarbij uw eigen risico bij schade aan de huurauto automatisch afgedekt is tot maximaal € 1.500,-. Vraag ‘m nu aan en ontvang € 75,- welkomsttegoed op uw Card.

Actievoorwaarden ANWB Creditcard Zomercampagne 2018 welkomsttegoed

Deze actie is uitgeschreven door International Card Services BV (ICS), Wisselwerking 32, 1112 XP Diemen.

Hoe kunt u meedoen aan de actie

 1. De actie loopt van 19 juni t/m 3 september 2018.
 2. Alle actieaanvragen van de ANWB Visa Card (of ANWB Visa Card voor jongeren), de ANWB Visa Silver Card en de ANWB Visa Gold Card (hierna: ANWB Creditcard) die van 19 juni t/m 3 september 2018 zijn aangevraagd en vóór 28 september 2018 door ICS zijn verwerkt en goedgekeurd, komen in aanmerking voor een welkomsttegoed. Dit is voor de
  ANWB Visa Card € 30,-, de ANWB Visa Silver Card € 50,- en de ANWB Visa Gold Card € 75,-.
 3. Nadat u uw ANWB Creditcard heeft gedeblokkeerd, zal door ICS het welkomsttegoed op uw ANWB Creditcard worden bijgeschreven.
 4. Het tegoed dient binnen 90 dagen na goedkeuring van de Card te worden gebruikt voor een aankoop, anders vervalt het tegoed.
 5. Voor de ANWB Visa Card en een eventueel tegelijk aangevraagde Extra Card krijgt u bovendien het eerste jaar de jaarbijdrage cadeau. Na het eerste jaar betaalt u € 14,50 per jaar. Voor de ANWB Visa Silver Card krijgt u het eerste jaar 50% korting op de jaarbijdrage. Daarna betaalt u € 26,50 per jaar.
 6. U doet automatisch mee aan de actie. Indien u geen deel wenst te nemen aan deze actie dan kunt u dit kenbaar maken door contact op te nemen met ICS via bovenstaande gegevens.

Voorwaarden van de actie

 • Deze actie geldt alleen voor ANWB Creditcard aanvragen die door ICS zijn goedgekeurd.
 • Gecrediteerde, betwiste en frauduleuze transacties en transacties die niet door ICS zijn geautoriseerd, vallen niet onder de definitie ‘gebruiken voor een aankoop’ en zijn dus uitgesloten van deze actie. Kosten met betrekking tot de jaarlijkse bijdrage, verzekeringsbijdragen, contante geldopnamen en overboekingen van en naar de creditcard zijn tevens uitgesloten van deze actie.
 • Deze actie geldt niet voor de aanvraag van een losse Extra Card.
 • Deze actie geldt niet voor de aanvraag van een ANWB Prepaid Card.
 • Het welkomsttegoed kunt u wereldwijd besteden bij alle Visa Acceptanten.
 • Na opzegging van de ANWB Creditcard komt het eventueel resterende welkomsttegoed te vervallen.
 • Indien u binnen een jaar na ontvangst van het welkomsttegoed uw ANWB Creditcard opzegt, kan ICS u het door u ontvangen welkomsttegoed in rekening brengen.
 • Indien u reeds in het bezit bent of afgelopen 12 maanden in het bezit bent geweest van een ANWB Creditcard, bent u uitgesloten van deelname aan deze actie.
 • Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties.
 • ICS behoudt zich het recht voor deze actie te allen tijde te beëindigen, te verlengen en/of deze actievoorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Hiervoor is geen aankondiging vereist.
 • U kunt slechts één keer gedurende de actieperiode deelnemen aan deze actie.

Voorwaarden voor aanvraag ANWB Creditcard

 • Het aanvragen van een ANWB Creditcard is alleen mogelijk als u woonachtig bent in Nederland, over een geldig lidmaatschap van de ANWB beschikt, ouder bent dan 18 jaar en een netto maandinkomen van minimaal € 1.150,- heeft. Voor de aanvraag van een ANWB Visa Silver Card geldt een minimum netto maandinkomen van € 1.200,-, voor een ANWB Visa Gold Card € 1.250,-. Voor jongeren t/m 24 jaar kan van de inkomensvereiste worden afgeweken.
 • Voor de ANWB Visa Card en een eventuele Extra Card krijgt u het eerste jaar de jaarbijdrage cadeau. Daarna betaalt u € 14,50 per Card per jaar. Voor de ANWB Visa Silver Card krijgt u het eerste jaar 50% korting op de jaarbijdrage, daarna betaalt u € 26,50 per jaar. De Extra Card kost € 4,50 per jaar. Voor de ANWB Visa Gold Card betaalt u € 38,50 per jaar. Bij de ANWB Visa Gold Card is een Extra Card inbegrepen, deze dient u wel zelf aan te vragen.
 • Of u in aanmerking komt voor de door u aangevraagde Card hangt af van uw financiële situatie. Hiervoor zult u onder andere bij Stichting Bureau Krediet Registratie getoetst worden.

Voor vragen kunt u bij ICS terecht

Voor eventuele vragen en/of opmerkingen over deze actie kunt u zich richten tot International Card Services BV, Postbus 23225, 1100 DS te Diemen of via tel. 020-6600660. Deze actievoorwaarden staan ook op www.anwb.nl/actievoorwaarden.

De kenmerken van de ANWB Visa Gold Card

 • Jaarlijkse Card-bijdrage

  Uw jaarlijkse bijdrage is € 38,50 per jaar. Voor een extra creditcard (Extra Card) voor uw partner of gezinslid betaalt u geen jaarlijkse bijdrage.

 • Bestedingslimiet

  De bestedingslimiet is standaard € 5000,-*.

  * ICS toetst of deze limiet past bij uw financiële situatie. Als dat niet het geval is, krijgt u een lagere bestedingslimiet.

 • Inbegrepen verzekeringen en diensten

  De ANWB Visa Gold Card biedt u een Aankoopverzekering van 365 dagen. Daarmee zijn vrijwel al uw aankopen maar liefst 365 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging.

  Lees meer over de Aankoopverzekering

  Met de Eigen Risico Autohuurverzekering op uw Card heeft u een zorg minder bij het huren van een auto. Want als u uw huurauto betaalt met uw ANWB Visa Gold Card, is het eigen risico bij schade aan de huurauto automatisch verzekerd tot maximaal € 1.500,- per gebeurtenis.

  Betaalt u uw huurauto met uw ANWB Visa Gold Card, dan zijn de kosten voor juridische bijstand onbeperkt gedekt voor Europa en landen rond de Middellandse Zee. Voor overige landen geldt een dekking van maximaal € 10.000,-.

  Lees meer over de Autohuurverzekering

  Heeft u iets gekocht met uw creditcard en is het niet of niet goed aangekomen? Daar hoeft u zich als klant van ICS geen zorgen over te maken. U heeft Aflevergarantie op uw aankopen. Dat betekent dat u uw geld terugkrijgt als het product niet is geleverd, of als het niet op tijd of verkeerd is geleverd.

  Lees meer over de Aflevergarantie

  Met een ANWB Visa Gold Card heeft u in het buitenland beschikking over contant geld bij verlies of diefstal van uw Card. Via de hulplijn van Visa kunt maximaal € 2.000,- (als dat past binnen uw bestedingslimiet) kosteloos contant geld aanvragen, op te halen bij een bank in de buurt.

  Lees meer over Noodgeld

  Card-houders met een Gold Card kunnen 24 uur per dag, 7 dagen in de week bellen met de Reis Service Lijn. Bijvoorbeeld bij taalproblemen in noodsituaties, met vragen over vaccinaties en reisdocumenten of het huren van een auto.

  Lees meer over de Reis Service Lijn

 • Bescherming en preventie
  • 24/7 Fraudepreventie door ICS
  • Veilig online betalen met Verified by Visa
 • ANWB Creditcard App

  Altijd inzicht in uw transacties en bestedingsruimte, plus extra aanbiedingen met de ANWB Creditcard App.

  Lees meer over de app

 • Optionele diensten

  Sneller op de hoogte van Card-zaken met Card Alerts

  Lees meer over Card Alerts

 • Facturatie

  Iedere maand ontvangt u via Mijn Card Online uw rekeningoverzicht.

 • Overige tarieven
  • Koersopslag: 1,5% voor EU landen zonder euro en voor landen buiten EU
  • Geldopname uit automaat: 4% bij debetsaldo en 1% met een maximum van € 1,50 bij een positief saldo
  • Kosten papieren rekeningoverzicht maandelijks per post: € 1,00
  • Kosten papieren rekeningoverzicht uit archief per post: € 2,50
 • Uitgesteld betalen

  U kunt kiezen voor de Gespreid Betalen Faciliteit. U betaalt uw openstaande saldo dan in termijnen terug. Het maandelijkse terug te betalen bedrag bedraagt minimaal 2,5% van het openstaande saldo met een minimum van € 20,-. Bij gespreid betalen betaalt u 14% rente op jaarbasis.

  Lees meer over de Gespreid Betalen Faciliteit

 • Sparen

  U kunt sparen op uw ANWB Visa Gold Card. U ontvangt een aantrekkelijke spaarrente van 0,3%*. Deze rente ontvangt u bij een spaarsaldo van € 500,- of meer over het totale spaarsaldo.

  Lees meer over sparen op uw Card

  * Effectieve creditrente op jaarbasis, rentepercentage per 15 oktober 2017. Wijzigingen voorbehouden.

 • Contactloos betalen

  De ANWB Visa Gold Card is voorzien van het contactloos betalen logo. Dit betekent dat u bij betaalautomaten met dit logo en het logo van Visa contactloos kan betalen. Controleer het bedrag en houd uw Card kort tegen de betaalautomaat aan.

  Bedragen tot en met € 25,- kunt u betalen zonder uw pincode in te toetsen. Voor hogere bedragen moet u in de meeste gevallen uw pincode gebruiken. De betaalautomaat geeft aan of de betaling is gelukt. Per dag kunt u maximaal 5 contactloze transacties doen, tot een maximum van € 75,- per dag.

  Lees meer over contactloos betalen

 • Algemene Voorwaarden

  Algemene Voorwaarden (pdf)