Testreizigers positief over reizen met creditcard

23 mei 2019

Een kleine duizend treinreizigers testen sinds januari ‘reizen met je betaalkaart’. Op het traject Leiden - Den Haag kunnen zij bij de NS in- en uitchecken met een bankpas of creditcard van ICS. De eerste ervaringen van deelnemers aan de proef zijn overwegend positief. Dit blijkt uit een klantonderzoek . De proef loopt tot de zomer en is tot stand gekomen in samenwerking met banken en ICS.

Uit het onderzoek blijkt dat de deelnemers het reizen met een bankpas of creditcard net zo gemakkelijk vinden als reizen met de OV-chipkaart. Het wordt als een voordeel ervaren dat het niet nodig is om saldo op een kaart te laden; de reiskosten worden aan het einde van de dag van de rekening afgeschreven. Ook vinden reizigers het handig dat je ‘de reispas’ al op zak hebt, je hoeft geen OV-chipkaart aan te schaffen.

Innovatief betalen

Deelname aan de proef ‘reizen met je betaalkaart’ past bij de ambitie van ICS om betalen op innovatieve manieren mogelijk te maken. Door je Visa Card of Mastercard als OV-kaart te gebruiken, kun je treinreizen snel, eenvoudig en veilig betalen.

Inchecken met een bankpas of creditcard is vooral handig voor incidentele reizigers en toeristen. Het is daarom één van de mogelijkheden die de OV-bedrijven en Translink onderzoeken vanuit het Innovatieprogramma OV-betalen. De proef is tot stand gekomen in samenwerking met banken en International Card Services

Doel van de proef

Voor een eventuele landelijke invoering van reizen met de betaalkaart, zijn ingrijpende technische aanpassingen nodig bij alle vervoersbedrijven, bij Translink en bij de banken. Deze proef richt zich allereerst op de ervaring van reizigers. Om beter te weten wat er nodig is voor een landelijke invoering, is het belangrijk om de techniek in de praktijk te testen. Lees hier meer informatie over de deelname van ICS aan de reizen met je betaalkaart proef.

 

Nieuwsarchief: