Betalen met Garmin smartwatch

1. Wanneer komt Garmin Pay beschikbaar voor ICS Mastercards?

Vanaf 21 november 2018 is het mogelijk om met uw ICS Mastercard via een Garmin smartwatch te betalen. Binnenkort komt Garmin Pay ook beschikbaar voor ICS Visa Cards. Ook verwachten wij dat op termijn ook betalen via andere smartwatches mogelijk is.

2. Wat heb ik nodig om te kunnen betalen via een Garmin horloge?

Betalen met Mastercard via een Garmin horloge kan wanneer u:

  • een Mastercard van ICS heeft.
  • een Garmin horloge met NFC heeft (op dit moment zijn tien Garmin smartwatches voorzien van Garmin Pay: vívoactive® 3, vívoactive 3 Music, fēnix® 5 Plus serie (fēnix 5S Plus, fēnix 5 Plus, fēnix 5X Plus), Forerunner® 645 en 645 Music, D2 Delta Aviator smartwatch serie (D2™ Delta S, D2 Delta, D2 Delta PX).
  • een smartphone heeft waarmee u de Garmin app kunt downloaden.

3. Hoe werkt betalen via Garmin precies?

Met de Garmin ConnectTM Mobile app op uw mobiele telefoon voegt u uw Mastercard toe aan uw Garmin horloge. Daarna kunt u eenvoudig betalen met uw digitale Mastercard via uw Garmin horloge. Als u uw Garmin horloge om uw pols doet, kunt u de betaaloptie (Garmin Pay) activeren door de pincode van uw Garmin in te toetsen. Deze betaaloptie blijft actief totdat u uw Garmin van uw pols afdoet of na het verstrijken van 24 uur.

Om te betalen, drukt u vervolgens de knop aan de zijkant van uw Garmin in en klikt u in het menu op het icoon van de wallet (waaier van betaalkaarten). Daarna houdt u uw Garmin horloge tegen de betaalautomaat. Voila, u heeft betaald! Uw Garmin horloge geeft een trilsignaal af en op de betaalautomaat wordt aangegeven dat de betaling is gelukt. Let op: u hoeft dus geen pincode van uw Card in te toetsen.

4. Waar kan ik betalen via mijn Garmin horloge?

Op alle plekken waar contactloze Mastercard-betalingen worden geaccepteerd, kunt u betalen met uw digitale Mastercard via uw Garmin horloge. U herkent dit aan het contactloos betalen-logo.

5. Kan ik met mijn Garmin horloge ook geld opnemen bij de geldautomaat?

Bij contactloze geldautomaten kunt u met uw digitale Mastercard via uw Garmin horloge geld opnemen. U moet dan wel de pincode van uw plastic Mastercard invoeren bij de geldautomaat. Er zijn kosten verbonden aan het opnemen van geld bij contactloze geldautomaten.  

6. Hoe veilig is betalen via een Garmin horloge?

Betalen met uw digitale Mastercard via een Garmin horloge is veilig. Om de betaaloptie op uw Garmin horloge te activeren, moet u de pincode van uw Garmin horloge intoetsen. Zodra uw smartwatch geen hartslag meer registreert, zal altijd uw pincode gevraagd worden bij een betaling. Hierdoor is het dus niet mogelijk voor anderen om uw smartwatch voor betalingen te gebruiken. U bent bovendien beschermd tegen misbruik van uw digitale Mastercard als u zorgvuldig heeft gehandeld.

7. Moet ik een pincode invoeren als ik betaal met mijn Garmin horloge?

Nee, u hoeft voor het betalen via uw Garmin smartwatch geen pincode in te voeren op de betaalautomaat. Op het moment dat u uw Garmin om uw pols doet, kunt u de betaaloptie (Garmin Pay) activeren door de pincode van de Garmin in te toetsen. Om te betalen met uw digitale Mastercard via uw Garmin horloge, drukt u vervolgens de knop op de zijkant van uw Garmin in, klikt u in het menu op het icoon van de wallet (waaier van betaalkaarten) en houdt u uw Garmin horloge tegen de betaalautomaat net zoals u dat met een contactloze betaalkaart doet. U hoeft dus niet per transactie een pincode in te toetsen, maar slechts 1x per dag of na het afdoen van uw Garmin smartwatch.

8. Maakt het uit welke pincode ik kies voor mijn Garmin horloge? 

Met de Garmin pincode keurt u transacties goed. Daarom adviseren wij u zorgvuldig een pincode te kiezen die u makkelijk onthoudt, maar voor anderen niet te raden is. Gebruik daarom bijvoorbeeld niet uw postcode, geboortedatum of een deel van uw telefoonnummer, en kies niet dezelfde pincode als van uw bankpas of plastic creditcard. Vermijd ook een serie van oplopende cijfers zoals 1,2,3,4 of een serie van dezelfde cijfers zoals 0,0,0,0.

9. Wat zijn de kosten voor betalen met Garmin Pay?

Voor uw plastic Mastercard betaalt u jaarlijks een Card-bijdrage. De ICS Mastercard kunt u via de Garmin Connect TM Mobile app op uw mobiele telefoon digitaal maken en toevoegen aan uw Garmin horloge. U betaalt hiervoor niets extra’s.

10. Geldt er een maximum bedrag van € 25,- voor contactloos betalen met mijn digitale Mastercard via mijn Garmin horloge?

Bij contactloos betalen met uw bankpas/creditcard bent u gewend dat u maximaal tot € 25,- contactloos kunt afrekenen zonder pincode. Voor betalen met uw digitale creditcard via de Garmin smartwatch geldt geen maximumbedrag (los van uw bestedingslimiet uiteraard).

Om te kunnen betalen met uw digitale Mastercard via uw Garmin horloge moet u altijd eerst de betaaloptie van uw Garmin horloge activeren met de gekozen pincode van Garmin. Deze betaaloptie blijft actief totdat u uw Garmin van uw pols afdoet of na het verstrijken van 24 uur. U hoeft dus slechts 1x per dag of als u uw smartwatch afdoet, de pincode van uw Garmin smartwatch in te toetsen. Bij betalen met uw digitale Mastercard gelden dezelfde maximum bedragen als bij betalen met uw plastic creditcard en pincode. U kunt zoveel afrekenen als uw bestedingsruimte toelaat.

11. Wat zijn de voorwaarden van betalen via een smartwatch?

Voor het betalen met uw digitale Mastercard via een smartwatch gelden afwijkende voorwaarden. Voordat u gaat betalen via een smartwatch, is het verstandig om u vooraf goed te informeren. Lees de Algemene Voorwaarden Digitale Creditcard goed door.

12. Kan ik met mijn prepaid creditcard ook betalen via mijn Garmin horloge?

Ja, ook met uw prepaid Mastercard kunt u betalen via uw Garmin horloge. Uiteraard moet er wel voldoende saldo op de prepaid Card zijn gestort.

13. Mijn Mastercard heeft nog geen NFC, dus ik kan niet contactloos betalen. Kan ik dan wel via een Garmin horloge betalen?

Ja, de NFC-chip zit in het Garmin horloge. Het is dus niet nodig dat uw Mastercard is uitgerust met NFC.

14. Ik heb een Garmin horloge zonder NFC, kan ik daar ook mee betalen?

Nee, helaas. Om te kunnen betalen via een Garmin horloge, heeft u een horloge nodig met NFC. Op dit moment zijn er 10 verschillende Garmin horloges voorzien van Garmin Pay.

15. Kan ik ook met mijn Visa Card via een Garmin horloge betalen?

Nu is dat helaas nog niet mogelijk, maar we verwachten dat dit begin 2019 wel mogelijk is. Daarnaast verwachten wij dat op termijn ook betalen via andere smartwatches mogelijk is.

16. Wanneer kan ik ook via andere smartwatches betalen?

Wij verwachten dat op termijn ook betalen via andere smartwatches (zoals Fitbit) mogelijk is.

17. Hoe kan ik mijn Mastercard koppelen aan mijn Garmin horloge?

Via de Garmin ConnectTM Mobile app op uw mobiele telefoon kunt u uw Mastercard digitaal maken en toevoegen aan uw Garmin horloge. Volg de instructies in de Garmin app. Let op: hiervoor is het wel nodig dat uw mobiele telefoonnummer bij ICS bekend is. Na het koppelen van uw creditcard aan uw Garmin kunt u snel, makkelijk en veilig betalen via uw Garmin horloge.

18. Het lukt niet om mijn Mastercard toe te voegen aan mijn Garmin, want ik krijg geen SMS.

Waarschijnlijk is uw mobiele telefoonnummer dan niet bekend bij ICS. Neem contact op met de de ANWB Creditcard Servicedesk via het telefoonnummer dat achterop uw creditcard staat vermeld en geef uw mobiele telefoonnummer door. U kunt hierna het  proces afmaken om uw Mastercard te koppelen aan uw Garmin.

19. Mijn betaling lukt niet via mijn Garmin horloge; hoe komt dat?

Zorg er steeds voor dat u de voorkant van uw smartwatch dicht tegen de betaalautomaat houdt en check of de betaalautomaat geschikt is voor contactloze creditcard betalingen.

20. Ik ben mijn Garmin horloge kwijtgeraakt, wat moet ik doen?

Garmin Pay werkt in principe niet meer als het horloge niet aan de pols zit. Een veilig gevoel! Als u uw Garmin verliest of als deze gestolen wordt, verwijder dan direct uw digitale Mastercard uit uw Garmin ConnectTM Mobile app en meld het verlies/de diefstal bij ICS.

21. Krijg ik bericht als ik een grote transactie doe met mijn smartwatch?

Als het transactiebedrag hoger is dan € 250,- dan krijgt u op het moment van het doen van deze transactie een sms van ICS dat u zo'n transactie heeft gedaan.