ICS geeft gastles op basisschool tijdens de Week van het Geld

19 maart 2018

Amsterdam, 19 maart 2018 - Kinderen uit groep 7 en 8 op basisscholen in heel Nederland kregen een speciale les over verstandig omgaan met geld. In het kader van de Week van het Geld verzorgden medewerkers van International Card Services (ICS) een gastles waarbij onderwerpen als sparen, verzekeren en de waarde van geld uitgebreid aan bod kwamen.

Creditcardmaatschappij ICS geeft deze week op elf verschillende basisscholen door het hele land gastlessen om kinderen bewust te maken van het belang van financiële zelfredzaamheid.

Jong geleerd is oud gedaan

Van 12 tot en met 16 maart vindt de Week van het Geld plaats. Deze themaweek richt zich op alle basisschoolleerlingen in Nederland met als doel hen te leren omgaan met geld. Als zij hier al op jonge leeftijd mee in aanraking komen, wordt er een basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

“Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kinderen iets bij te brengen over de waarde van geld. De belangrijkste boodschap die wij hen mee willen geven is dat je je euro maar één keer kunt uitgeven en je daar dus goed over na moet denken”, aldus Maurice Koot CEO van ICS. “Kinderen moeten leren dat hier keuzes bij komen kijken. Als je vandaag je geld uitgeeft aan een stripboek, kun je volgende week niet dat nieuwe computerspelletje kopen.”

Introductie in de wereld van geld

ICS gaf de leerlingen uit groep 7 en 8 van een kijkje in de wereld van geld. Vragen als ‘wat is de waarde van geld?’ en ‘welke organisaties spelen een belangrijke rol in de wereld van het geld?’ werden beantwoord en onderwerpen als verzekeren, betalen en sparen kwamen uitgebreid aan bod.

 

Nieuwsarchief: