Op deze manier reist u veilig met uw creditcard

In uw eigen vertrouwde omgeving is betalen vaak een routine. Gaat u op reis en bent u in een omgeving die u niet zo goed kent, dan geven wij u graag enkele tips:

 

  • Let op tijdens het pinnen

Op drukke plaatsen, zoals op treinstations of in warenhuizen, is het raadzaam om uw betaling met pincode goed af te schermen met uw handen en uw creditcard na afloop weer goed op te bergen.

 

  • Uw Card nooit uit handen geven

Stelt u zich voor: na een heerlijk diner loopt de ober met uw creditcard naar de kassa. Zorg dat u uw Card altijd in het oog houdt en loop mee met de ober. Dan kan er geen misbruik worden gemaakt van uw Card.

 

  • Uw portemonnee slim inpakken

Als u op reis gaat is het verstandig om zowel uw pinpas als creditcard mee te nemen. Een kleine souvenir betaalt u misschien liever met uw pinpas. Voor het reserveren van een hotel of betalen bij tolwegen is een creditcard juist erg handig. Zo heeft u altijd het juiste betaalmiddel bij de hand.

 

  • Betaalkaarten op verschillende plekken bewaren

Raakt u uw Card kwijt door verlies of diefstal, dan is de Extra Card een handige reservekaart. Deze kunt u blijven gebruiken als uw Hoofd Card is geblokkeerd. Berg hem wel op een andere, veilige plek op dan uw standaard creditcard, zodat u ze niet allebei verliest.

 

  • Neem noodnummers mee

Voeg noodnummers toe aan uw contactenlijst in uw mobiele telefoon, maar schrijf deze ook op. Mocht  er iets met uw telefoon gebeuren dan beschikt u altijd nog over belangrijke telefoonnummers

 

  • Check uw uitgaven

Met de ICS App heeft u altijd een actueel overzicht van uw creditcarduitgaven. Zo ziet u direct of u alle transacties herkent of dat er mogelijk sprake is van misbruik. Ook houdt u zo goed in de gaten wat u die maand nog kunt besteden. 

Lees ook onze tips om uw ICS App veilig te gebruiken