ANWB Prepaid Card

U heeft de touwtjes in handen

 • U bepaalt zelf uw bestedingsruimte door vooraf uw tegoed op uw Card te storten
 • Geen BKR-toetsing of inkomenscheck nodig
 • Als u liever direct voor uw uitgaven betaalt in plaats van achteraf

 

Op dit moment is het niet mogelijk om een ANWB Prepaid Card aan te vragen.

De creditcard voor iedereen

Met een ANWB Prepaid Card bepaalt u zelf de hoogte van uw tegoed. En kunt u op ieder gewenst moment zelf geld op de Prepaid Card storten. Zo heeft u meer controle, meer uitgeven dan de hoogte van uw tegoed is vrijwel niet mogelijk. Met de ANWB Prepaid Card heeft u alle voordelen van een creditcard in handen.

Een Prepaid Card kunt u aanvragen zonder BKR-toets. Omdat u zelf geld stort op uw Prepaid Card en zelf uw saldo bepaalt, vindt er geen financiële toetsing plaats. Wanneer het tegoed op is, kunt u uw Prepaid Card makkelijk weer opwaarderen. U komt in aanmerking voor een Prepaid Card als u minimaal 18 jaar of ouder bent.

 

Voordelen van de ANWB Prepaid Card

Met een Prepaid Card heeft u alle voordelen van een ANWB Creditcard in handen, maar dan zonder BKR-toetsing. We hebben alle voordelen voor u op een rij gezet.

Meer controle

Met een ANWB Prepaid Card bepaalt u zelf de hoogte van uw tegoed op de Card. En kunt u op ieder gewenst moment zelf geld op de Card storten. Meer uitgeven dan de hoogte van uw tegoed is dan ook vrijwel niet mogelijk.

Aflevergarantie

Het kan wel eens gebeuren dat een artikel dat u gekocht heeft niet wordt geleverd. Daarvoor is er de Aflevergarantie: ICS draait de betaling terug en u hoeft niets te betalen.

Meer informatie over de Aflevergarantie

Aankoopverzekering

Vrijwel alles wat u met uw ANWB Prepaid Card koopt, in een winkel maar ook online, is 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging.

Meer informatie over de Aankoopverzekering

Wereldwijd betaalgemak

Met uw ANWB Prepaid Card betaalt u snel, gemakkelijk en veilig. U kunt wereldwijd betalen, geld opnemen en eenvoudig op internet betalen. Ook kunt u met de Card kleine bedragen betalen voor bijvoorbeeld het downloaden van games of muziek in iTunes.

24 /7 Fraudepreventie

ICS houdt dag en nacht de betalingen bij die met uw creditcard worden gedaan. Als zij serieuze vermoedens heeft dat er iets verdachts gebeurt, dan neemt ICS contact met u op.

24 /7 Service

ICS is 7 dagen per week, 24 uur per dag, telefonisch bereikbaar voor spoedeisende vragen. Een geruststellend idee als u bijvoorbeeld uw Prepaid Card bent kwijtgeraakt. Voor minder urgente vragen staan wij u graag van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 24.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 24.00 uur te woord.

Kosten ANWB Prepaid Card

De jaarlijkse Card-bijdrage van de ANWB Prepaid Card is € 20,-. Bijkomende kosten voor de Prepaid Card zijn:

 • Geld storten op uw Prepaid Card: € 0,95 per keer.
 • Geld opnemen bij een pinautomaat: u betaalt 2% van het opgenomen bedrag. Geldopnames, inclusief de kosten, vindt u terug op uw rekeningoverzicht.
 • Geld terugboeken van uw Prepaid Card naar uw bankrekening: € 0,95 per keer.
 • Binnenlandse transacties: geen kosten.
 • Buitenlandse transacties: u betaalt een wisselkoersopslag van 2%.

Negatief Saldo op uw ANWB Prepaid Card

Het kan voorkomen dat u een negatief saldo op uw ANWB Prepaid Card heeft. Bijvoorbeeld wanneer er kosten voor de jaarlijkse bijdrage worden ingehouden en u niet genoeg saldo op uw Prepaid Card heeft staan. Check daarom altijd regelmatig uw saldo in Mijn Card Online of in de ANWB Prepaid Card App.

Heeft u een negatief saldo op uw Prepaid Card? Dan incasseren wij het verschuldigde bedrag na het verschijnen van het eerstvolgende rekeningoverzicht.

Hoe kan ik geld storten, opnemen, terugboeken?

Hoe kan ik geld storten?

U kunt op elk gewenst moment geld storten op uw ANWB Prepaid Card. Geld storten kan via online bankieren.

Wilt u een betaling doen aan ICS via internetbankieren? Gebruik één van onderstaande rekeningnummers:

ABN AMRO: NL75 ABNA 0844 9970 56

ING: NL43 INGB 0005 6353 34

Rabobank: NL88 RABO 01874987 92

Gebruik als omschrijving uw ICS-klantnummer. Dit nummer kunt u bovenaan in Mijn Card Online vinden en op uw rekeningoverzicht.

Houd bij het storten van geld naar uw ANWB Prepaid Card rekening met de standaard doorlooptijd die uw bank hanteert bij het overmaken. Het kost gemiddeld 2 werkdagen. Het gestorte bedrag staat dus niet meteen op uw Prepaid Card.

Geld opnemen

Met uw ANWB Prepaid Card en uw pincode kunt u wereldwijd contant geld opnemen. Dit kan bij geldautomaten met een Visa- of Mastercard logo.

Geld terugboeken

Wilt u geld overmaken van uw ANWB Prepaid Card naar uw bank, neem dan contact op met de de ANWB Creditcard Servicedesk. U vindt het telefoonnummer ook achterop uw Card.

Betalen met de ANWB Prepaid Card

Makkelijk en veilig betalen

Met uw ANWB Prepaid Card kunt u wereldwijd makkelijk en veilig betalen. Bijvoorbeeld in winkels, hotels of restaurants en natuurlijk ook op internet. Overal waar u het Visa- of Mastercard-logo ziet, kunt u terecht met uw Prepaid Card.

Let op: bij betaling in een vliegtuig of bij tolwegen kan het voorkomen dat de Prepaid Card niet wordt geaccepteerd.

Contactloos betalen

Met uw ANWB Prepaid Card kunt u contactloos betalen op plekken waar u het contactloos betalen logo ziet.

Betalen bij tankstations of parkeergarages

U kunt uw ANWB Prepaid Card gebruiken voor betaling bij tankstations en parkeergarages waar u het Visa- of Mastercard-logo ziet staan.

Soms wordt er bij onbemande tankstations en parkeergarages een hoger bedrag op uw ANWB Prepaid Card gereserveerd dan dat u daadwerkelijk uitgegeven heeft. De verrekening hiervan gebeurt soms pas een paar dagen later. Hierdoor kan het voorkomen dat u een lager tegoed op uw Prepaid Card heeft dan de daadwerkelijke kosten die u gemaakt heeft voor tanken of parkeren.

Borgvervanging

Bij het huren van een auto of boot is een creditcard vaak noodzakelijk als borgmiddel.

Ook bij de reservering van een hotel gebruikt u uw ANWB Prepaid Card als borg. In plaats van contant geld achter te laten, wordt er een reservering gemaakt op de Prepaid Card. Als het na de verhuurperiode of het verblijf niet nodig is om aanspraak te maken op de borg, dan vervalt het gereserveerde bedrag op uw Prepaid Card.

Let op: de reservering van de borg wordt meteen in mindering gebracht op het tegoed van uw Prepaid Card. Zorg er dus voor dat u voldoende tegoed op uw Card heeft, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Let op: het kan voorkomen dat autoverhuurbedrijven geen Prepaid Cards accepteren. Check dit altijd eerst.

Hoe werkt Mijn Card Online

Mijn Card Online is uw persoonlijke omgeving op mijnanwbcreditcard.nl waar u een compleet overzicht heeft van uw rekeningoverzichten en betalingen. Met Mijn Card Online kunt u online eenvoudig, veilig en snel uw Card-zaken regelen; gemakkelijk thuis vanaf uw computer, maar ook als u op vakantie bent.

Met Mijn Card Online kunt u het volgende doen

 • Transacties inzien
 • Een adreswijziging doorgeven
 • Rekeningoverzichten raadplegen en printen
 • Jaaropgaves bekijken en printen
 • Aanvullende producten, zoals verzekeringen aanvragen

Online rekeningoverzicht

U ontvangt een e-mail zodra uw nieuwe online rekening voor u klaarstaat in Mijn Card Online.

Gebruikt u nog geen Mijn Card Online? U kunt Mijn Card Online nu gelijk online activeren. Daarna kunt u Mijn Card Online meteen gebruiken. Maakt u geen gebruik van Mijn Card Online dan ontvangt u uw rekeningoverzichten per post. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Voor een maandelijks rekeningoverzicht per post betaalt u € 1,00 per rekeningoverzicht. Voor een rekeningoverzicht uit het archief per post betaalt u € 2,50 per rekeningoverzicht.

Altijd inzicht met de ANWB Creditcard App

De uitgaven die u met uw ANWB Prepaid Card doet, kunt u 24/7 terugvinden in de ANWB Creditcard App. De app geeft u een duidelijk overzicht van al uw transacties. Ook ziet u direct wat u nog kunt besteden. Bovendien biedt de app diverse andere functies die handig zijn bij het gebruik van uw Prepaid Card. Kortom, met de ANWB Creditcard App heeft u altijd de belangrijkste informatie over uw Prepaid Card bij de hand.

De voordelen van de ANWB Creditcard App voor uw Prepaid Card

De ANWB Creditcard App biedt u handige functies, zoals:

 • Overzicht: inzicht in uw tegoed en een overzicht van uw laatste transacties.
 • Aanbiedingen: extra kortingen op o.a. reizen en luxe artikelen, speciaal voor ANWB Card-houders.
 • Klantenservice: informatie over de app en uw Prepaid Card direct bij de hand.

Download de ANWB Creditcard App

ANWB Creditcard App blokkeren

Bent u uw smartphone of tablet kwijt, of is deze gestolen? Neem dan direct contact op met de de ANWB Creditcard Servicedesk om de ANWB Creditcard App voor u te blokkeren. Het telefoonnummer staat ook achterop uw Card.

Verlies of diefstal van uw ANWB Prepaid Card

Bent u uw ANWB Prepaid Card verloren of is deze gestolen? Geef de vermissing van uw Prepaid Card dan zo spoedig mogelijk door aan:

 • International Card Services (Afdeling Verlies & Diefstal):
  Bel 020 - 6 600 611. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Uw Prepaid Card wordt onmiddellijk geblokkeerd.
 • De politie
  Als uw Prepaid Card is gestolen is of er is fraude mee gepleegd, doe dan ook zo snel mogelijk aangifte bij de politie in het land waar dit heeft plaatsgevonden.

Meer informatie vindt u in de Algemene Voorwaarden.

Wat moet ik doen als ik een onbekende, te hoge of onterechte afschrijving op mijn rekeningoverzicht zie?

Het kan voorkomen dat u het niet eens bent met een afgeschreven bedrag op uw rekeningoverzicht.

Bekijk wat u kunt doen

Wilt u schade melden?

Wilt u een schade melden? Neem contact op met de de ANWB Creditcard Servicedesk. Het telefoonnummer vindt u ook achterop uw Card.

Vragen?

Voor eventuele vragen en/of opmerkingen over de ANWB Prepaid Card kunt u contact opnemen met de ANWB Creditcard Servicedesk.

Naar de ANWB Creditcard Servicedesk

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden ANWB Prepaid Card (pdf)