ICS verwerkt bijna 100 miljoen transacties in 2018

7 januari 2019

Afgelopen jaar hebben Nederlanders opnieuw vaker hun creditcard gebruikt om te betalen via internet, in restaurants of in winkels.

Meer transacties in 2018

In totaal vonden er in 2018 meer dan 97 miljoen creditcard transacties plaats via ICS. In 2017 waren dat er nog 88 miljoen. Kaarthouders ervaren niet alleen het voordeel van achteraf betalen. Ook de aankoopverzekering tegen diefstal, verlies en beschadiging van vrijwel alle aankopen en de aflevergarantie bij internetaankopen dragen bij aan de populariteit van creditcards.

Meeste transacties op Black Friday

Traditiegetrouw zorgt de feestdagenperiode voor een toename in transacties via internet en op fysieke locaties in Nederland. De nadruk daarvan ligt nog steeds in december, maar steeds meer kan Black Friday worden gezien als startpunt voor aankopen voor Sinterklaas en Kerst. Zo vestigde ICS, mede door de brede aandacht in Nederland voor Black Friday dit jaar, op vrijdag 23 november een record met het aantal transacties per dag. Vóór 2018 waren de zwarte zaterdagen in de zomervakantie altijd de dagen met het hoogst aantal transacties. Veel mensen zijn dan onderweg naar hun vakantiebestemming en betalen bijvoorbeeld tol met hun creditcard.

Transacties groeien met 10% 

In totaal verwerkte ICS in 2018 meer dan 97 miljoen transacties. Het jaar daarvoor waren dat er nog 88 miljoen. De afgelopen jaren laat ICS telkens een groei in het aantal transacties zien van ongeveer 10%. Voor het totaal aantal transacties scoren de zomermaanden altijd het hoogst, omdat mensen hun creditcard veel tijdens hun vakantie gebruiken. In december is juist voor het gebruik van creditcards op fysieke locaties in Nederland een piek te zien ten opzichte van de andere maanden in het jaar. Zo werd in december 2018 de creditcard 17% vaker gebruikt om af te rekenen in bijvoorbeeld restaurants en winkels, vergeleken met de andere maanden van het jaar.

Nieuwsarchief: