Zo herkent u onbetrouwbare webshops

Om de veiligheid van uw ICS Card te waarborgen, kunt u op bepaalde onbetrouwbare websites niet met uw creditcard betalen. Deze webwinkels sturen u bijvoorbeeld imitatie merkkleding uit China. Of u ontvangt de bestelde goederen helemaal niet. Om schade te voorkomen, blokkeren we de betaling met uw creditcard via deze onbetrouwbare websites.

Gestolen creditcardgegevens

Een andere manier waarmee fraude gepleegd kan worden is door het misbruiken van uw creditcardgegevens. Vermoeden wij fraude, dan informeren wij u en vervangen wij uw ICS Card. Dit om te voorkomen dat er frauduleuze betalingen met uw ICS Card worden gedaan. Koopt u iets online? Let dan vooral op het volgende:
 

De prijzen zijn te mooi om waar te zijn

Valse webshops herkent u aan lage prijzen. U ziet bijvoorbeeld schoenen die veel goedkoper zijn geprijsd, dan in de winkel of op de website van het merk zelf. Is een aanbieding te mooi om waar te zijn? Dan is dat meestal ook zo.

De website is niet beveiligd

Voor u iets op de website doet, controleer of er een veiligheidsslotje voor de adresbalk staat en de URL begint met https://. Staat deze er? Dan is de website beveiligd en worden de creditcardgegevens versleuteld. Wanneer dit niet het geval is, bent u mogelijk op een valse webshop beland.

De website heeft een vreemde naam

Kijk altijd goed naar de URL van een webwinkel. Fraudeurs gebruiken vaak URL's die woorden bevatten die niets met het product te maken hebben. Denk aan een URL waarin het woord 'huisdieren' staat, terwijl de winkel sportschoenen verkoopt.

De klantenservice en contactgegevens zijn niet aanwezig

Bij valse webshops kunt u moeilijk bedrijfsgegevens of telefoonnummers achterhalen. U kunt meestal alleen contact opnemen via een contactformulier. Hierdoor lijkt de webwinkel toch echt.

De website bevat slechte vertalingen

Op informatieve pagina’s, denk aan de pagina met privacy statement of over het verzenden en retourneren, is duidelijk gebruik gemaakt van Google Translate. Dit is te zien aan slecht vertaalde woorden en zinnen.

Voor meer informatie over het meenemen van nagemaakte artikelen of het per post- of koeriersbedrijf invoeren van nagemaakte artikelen verwijzen we u naar de Belastingdienst.