Uw rekeningoverzicht gespreid betalen

Gespreid Betalen Faciliteit

Uw rekening in maandelijkse termijnen terugbetalen? Dat kan met de Gespreid Betalen Faciliteit. Dit geeft u meer flexibiliteit en financiële ruimte. Daar staat tegenover dat u rente betaalt.

Lees meer over de Gespreid Betalen Faciliteit

Rente bij gespreid betalen

De Gespreid Betalen Faciliteit is een vorm van krediet: een lening. Over elk bedrag dat op uw Card wordt geboekt, betaalt u 14% rente op jaarbasis. Elke maand betaalt u minimaal 2,5% van uw openstaande saldo terug (dit moet altijd € 20,- of meer zijn).

Dit percentage is variabel. Dat betekent dat wij het kunnen veranderen. Wij wijzigen dit bijvoorbeeld als de wettelijke rente wijzigt en laten dit dan altijd minimaal 2 maanden van te voren weten. De rente berekenen wij per dag en brengen wij per maand in rekening. Daardoor kan het rentebedrag per maand verschillen. Ook als u de Gespreid Betalen Faciliteit heeft, kunt u binnen 21 dagen het volledige openstaande saldo terugbetalen. Dan betaalt u geen rente.

Rekenvoorbeeld

U doet aankopen voor totaal Rente % op jaarbasis JKP

De rente die u betaalt bij uw eerste aflossing

U betaalt maandelijks minimaal (2,5% van het openstaande saldo en minimaal € 20,-)

€ 1.000,- 14% 15,22% € 11,18 € 25,-

Jaarlijks Kostenpercentage (JKP)

Dit rekenvoorbeeld is het jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het is een manier die de overheid heeft bedacht om u de kosten van kredieten te laten zien. Dit komt voort uit een richtlijn van de EU en is in Nederland geïmplementeerd in de wet- en regelgeving. U vindt het JKP dan ook op alle websites van Nederlandse kredietverleners. Zo kunt u verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken.

Voorwaarden voor goedkeuring

Gespreid betalen kunt u aanvragen als u tussen de 21 en 70 jaar bent. Wij kunnen uw aanvraag alleen goedkeuren als uw financiële situatie dat toelaat en u geen openstaand saldo heeft. Een aanvraag is altijd onder voorbehoud van acceptatie.

Heeft u wel een openstaand saldo?

Als u een openstaand saldo heeft zullen wij uw Card tijdelijk blokkeren zodat u de gelegenheid heeft dit terug te betalen zonder dat het openstaande saldo verder oploopt. De tijdelijke blokkering zullen wij na ontvangst van uw betaling direct opheffen.

Houd zelf ook uw kosten in de gaten in Mijn ICS

Het JKP rekenvoorbeeld gaat ervan uit dat u het minimale bedrag aflost en geen nieuwe bestedingen doet in een jaar tijd. Dit komt eigenlijk nooit voor. Zie het Jaarlijks Kostenpercentage dan ook als een voorbeeld, om u een idee te geven. In Mijn ICS kunt u uw daadwerkelijke kosten zien.

Uw openstaande saldo sneller terugbetalen

Wilt u meer betalen dan uw maandelijkse aflossing? Dat kan altijd, in Mijn ICS of de ICS App.
(Via Mijn ICS of de app kunt u niet méér dan uw openstaande saldo betalen. U heeft ons alleen gemachtigd om uw tegoed af te schrijven van uw bankrekening. Via internetbankieren kan dit wel.)