Autohuur in het buitenland

Een huurauto op uw vakantiebestemming geeft u veel vrijheid en gemak. Er zijn wel een aantal zaken waarop u moet letten bij het huren van een auto in het buitenland. Niet alleen bij het boeken, maar vooral bij het ophalen en inleveren van de auto. Voorkom onnodig hoge kosten met onze tips.

1. Reserveren huurauto

  • Vooraf reserveren heeft zo zijn voordelen. Zo kunt u op zoek gaan naar het beste aanbod en zich vooraf in de voorwaarden verdiepen.
  • Als u online een huurauto in het buitenland wilt reserveren, heeft u vaak een creditcard nodig. Gebruik daarvoor de creditcard van de hoofdbestuurder.
  • Ga na hoe hoog de borg is die u moet betalen. Ook hiervoor kunt u uw creditcard gebruiken, zodat u de borg niet contant hoeft te voldoen.
  • Zorg dat u voldoende bestedingsruimte op uw Card heeft voor de borg en eventuele andere uitgaven tijdens uw reis.

Bestedingslimiet of -ruimte verhogen

Wilt u de bestedingslimiet van uw Card verhogen? Wij adviseren u dit een aantal weken voor vertrek aan te vragen. U kunt de bestedingsruimte van uw Card ook verhogen door vooraf zelf extra geld op uw Card te storten. Dit doet u eenvoudig en snel via Mijn ICS of de ICS App. Tussentijds bijstorten vanaf uw vakantieadres is uiteraard ook mogelijk.

2. Ophalen huurauto

Bij het ophalen van de huurauto vraagt het verhuurbedrijf om de creditcard waarmee u heeft gereserveerd. Het verhuurbedrijf maakt een reservering op uw Card voor de borg en de huur. De reservering voor de borg vervalt automatisch als de verhuurder geen aanspraak hoeft te maken op de borg. Houdt u er rekening mee dat het tot 30 dagen kan duren voor deze reservering vervalt.

In het huurcontract worden alle afspraken vastgelegd. Let goed op dat u niet voor aanvullende of andere afspraken tekent dan die u met het verhuurbedrijf hebt afgesproken.

3. Huurauto inleveren

Nadat u de auto weer heeft ingeleverd bij het verhuurbedrijf, krijgt u een afrekening. De reservering op uw creditcard wordt gedeeltelijk omgezet in een afschrijving voor de huurkosten. En als er na de verhuurperiode geen aanspraak gemaakt hoeft te worden op de borg, dan vervalt de reservering hiervoor automatisch. In de meeste gevallen gebeurt dit direct en uiterlijk binnen 30 dagen.

4. Afschrijving controleren

Check in de ICS App of het bedrag klopt met de vooraf afgesproken huurprijs. Klopt het bedrag niet? Neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Indien u er niet uitkomt met de verhuurder, kunt u een transactie betwisten.

Bekijk meer tips voor een zorgeloze vakantie