Brief ontvangen over uw financiële gegevens?

10 januari 2018

ICS stuurt in het kader van de compensatieregeling brieven met het verzoek om gegevens over uw financiële situatie door te geven.

Heeft u een dergelijke brief ontvangen?
Vul uw gegevens dan in op icscards.nl/gegevens

U herkent deze brieven aan het oranje kader met de tekst “Belangrijke informatie over uw creditcard” op de envelop.

Voorbeeld envelop

Waarom heeft ICS ook alweer een compensatieregeling?

Bij veel creditcards van ICS is het mogelijk om het openstaande saldo in termijnen terug te betalen. Deze Gespreid Betalen Faciliteit is een vorm van krediet. Om krediet te kunnen verstrekken berekenen wij altijd eerst of de aanvrager de maandlasten daarvan kan betalen. Deze berekening noemen wij de berekening van de financiële draagkracht. ICS heeft deze berekening in het verleden niet altijd goed uitgevoerd, waardoor sommige klanten meer krediet hebben gekregen dan voor hun financiële situatie passend was. Als dat bij u het geval was, betaalt ICS de rente die over het teveel aan krediet is betaald, aan u terug. Ook controleren wij of de andere kosten die wij in rekening hebben gebracht allemaal terecht waren en beoordelen we of de Card nog bij uw huidige financiële situatie past.

Om de financiële draagkracht de kunnen berekenen hebben wij een aantal gegevens over uw financiële situatie van u nodig. U kunt deze gegevens invullen op icscards.nl/gegevens.

Ook als u geen creditcard van ICS meer heeft, kunt u een brief ontvangen

Omdat wij bij de compensatieregeling vijf jaar terugkijken, kunt u ook een brief ontvangen als u geen creditcard van ICS meer heeft. Als u in die periode betalingsproblemen heeft gehad, komt u mogelijk voor compensatie in aanmerking. U krijgt vanzelf bericht. Heeft u geen brief ontvangen? Dan is er geen sprake van overkreditering.

Twijfelt u of de brief die u heeft ontvangen echt van ICS afkomstig is?

Brieven van ICS die over de compensatieregeling gaan, zijn te herkennen aan een oranje kader op de envelop. In de brief staat een unieke code waarmee u kunt inloggen op de portal.

Wij zullen u nooit vragen om uw gebruikersnaam of het wachtwoord van de online omgeving waarin u uw rekeningoverzichten bekijkt. Wij verwijzen uitsluitend naar pagina’s die beginnen met www.icscards.nl.  

Twijfelt u of een brief of e-mail echt van ICS is, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 020 6 60 09 69. U kunt ons bereiken op werkdagen tussen 08.30 en 18.00 uur.

Nieuwsarchief: