Bericht: Mogelijk faillissement Air Berlin en hoe te handelen

9 oktober 2017

Air Berlin heeft aangegeven, dat alle vluchten geboekt op of na 15 augustus 2017, automatisch vergoed zullen worden door Air Berlin of curator.

Mogelijk faillissement Air Berlin en hoe te handelen

Alle vluchten die voor 15 augustus zijn geboekt worden niet automatisch vergoed. Hiervoor kunt u een betwistingsprocedure starten. Air Berlin is geen Nederlandse maatschappij, dus u hoeft zich niet eerst te wenden tot bijvoorbeeld het SGR (Stichting Garantiefonds Reizen).

U kunt met een persoonlijk bewijs (e-mail) van Air Berlin, waarin staat vermeld dat er geen redelijk alternatief geboden kan worden, de betwisting indienen.

De maximale periode voor het in behandeling nemen van de betwisting 120 dagen vanaf beoogde vluchtdatum, maar u dient de betwisting inclusief bijbehorende documenten zo spoedig mogelijk in te sturen. Hiermee bedoelen wij, zo spoedig mogelijk na de bevestiging van annulering die u van Air Berlin ontvangen zult.

Nieuwsarchief: