Over International Card Services BV

Dé creditcardspecialist van Nederland

ICS is marktleider in het uitgeven van creditcards in Nederland. ICS verzorgt al ruim 30 jaar de uitgifte, promotie, administratie en transactieverwerking van creditcards van Visa en Mastercard. Daarnaast bieden wij verschillende andere financiële diensten en producten.

De creditcards die door ICS worden uitgegeven zijn ’s werelds meest geaccepteerde cards. Wereldwijd kan er op ruim 30 miljoen adressen, in iedere valuta, mee worden betaald. In de Benelux zijn er inmiddels zo’n 3 miljoen mensen met een door ICS uitgegeven creditcard.

ICS heeft een bankvergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Ook heeft ICS vergunningen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het aanbieden van krediet- en spaarrekeningen en het bemiddelen in verzekeringen. ICS is geregistreerd in het register van DNB en AFM waarbij alle vergunningen zijn opgenomen.

Historie

ICS is voortgekomen uit de Nederlandse activiteiten van de Bank of America, de eerste bank ter wereld die een creditcard uitgaf. Toen deze bank zich terugtrok uit de Nederlandse markt, werd de creditcarddivisie in Nederland verkocht aan de VSB Bank. Deze fuseerde in 1990 met AMEV en AG Group tot Fortis. ICS is een zelfstandige dochtermaatschappij van ABN AMRO Bank (Nederland) NV en heeft vestigingen in Nederland en Duitsland.

Co-branding en samenwerkingspartners

ICS faciliteert een groot aantal co-branded creditcardprogramma's. Deze Cards bieden de klant hetzelfde gebruiksgemak als de andere creditcards van ICS. Met een dergelijke Card profiteert de klant van speciale aanbiedingen en/of kortingen. ICS heeft onder andere een samenwerkingsprogramma met de ABN AMRO, ANWB en de Bijenkorf.

Werken bij ICS

ICS is een Nederlandse financiële dienstverlener die continu in beweging is. Binnen ons bedrijf zijn volop uitdagingen voor medewerkers. Wij zoeken specialisten die servicegericht, commercieel en pragmatisch zijn. Talenten bieden wij alle kansen om zich te ontwikkelen.

Vacatures ICS

ICS is ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder KvK-nummer 33200596.