Webportal, creditcard en app veilig gebruiken

Veiligheid staat voorop wanneer u uw creditcard gebruikt. Daar moet u als klant op kunnen vertrouwen, wanneer u een (online) aankoop doet met uw creditcard. En natuurlijk ook wanneer u inlogt op Mijn Account of de Bijenkorf Creditcard app gebruikt. ICS stelt alles in het werk om deze veiligheid te waarborgen.

Daarnaast is het belangrijk dat u zelf ook goed oplet en voorzichtig handelt. We geven u daarom graag een aantal tips en voorschriften. Ook leest u hoe u internetcriminaliteit herkent en wat u kunt doen om uzelf te beschermen.

Veilig gebruik van Mijn Account

Naast een goede inlognaam, heeft u een veilig wachtwoord nodig.

Tips voor uw wachtwoord

Veilig betalen en geld opnemen

Alle creditcards van ICS hebben een EMV chip voor betalingen in restaurants en winkels of geldopnames, hierbij hoort uw persoonlijk gekozen pincode. Bij webshops die een betaling met Verified by Visa of Mastercard ID Check ondersteunen, gebruikt u een e-Code of een wachtwoord. U kunt uw Card dus overal met een gerust hart gebruiken!

Wel is het belangrijk dat u weet waar u op moet letten, zodat u voorkomt dat u slachtoffer wordt van fraude.

Internetcriminaliteit

Phishing, malware, identiteitsfraude, hacking. Er zijn allerlei manieren waarop criminelen proberen om uw persoonlijke gegevens te achterhalen. Wees alert op zulke verzoeken. Wanneer u een telefoontje of e-mail niet vertrouwt, ga er dan ook niet op in! ICS zal u nooit om uw pincode, inloggegevens, volledige creditcardnummer of veiligheidscode vragen.