Extra kosten bij betaling met creditcard afgeschaft

5 februari 2018

Wanneer u iets koopt en betaalt met uw creditcard kan het gebeuren dat u een toeslag moet betalen, bijvoorbeeld bij vliegtickets. Deze onaangename verrassing wordt dankzij nieuwe Europese wetgeving voorkomen.

Vanaf 2018 mogen winkeliers en websites geen toeslag meer vragen aan consumenten die betalen met een Mastercard of Visa creditcard. De Europese Commissie verwacht dat Europese consumenten hierdoor zo’n 500 miljoen per jaar gaan besparen.

De Europese wet is sinds 13 januari 2018 van kracht, al is Nederland nog niet zover met de implementatie. Op dit moment is er nog een klein percentage winkeliers en websites dat extra kosten in rekening brengt voor het gebruik van betaalmiddelen.

Later dit jaar zal de richtlijn waarschijnlijk in Nederland gelden. Dan mag u dus niet meer geconfronteerd worden met extra kosten als u met uw ANWB Creditcard betaalt.

Nieuwsarchief: