Dubbele beveiliging: identificeren in twee stappen

U kunt met uw ANWB Creditcard overal ter wereld veilig betalen. Toch werken wij continu aan nog meer veiligheid en betaalgemak. Daar hebben we dit keer uw hulp bij nodig.

Extra zekerheid dat u het bent

We willen, om misbruik te voorkomen, zeker weten dat ú het bent die de creditcard gebruikt. Een wachtwoord alleen is niet meer veilig genoeg. Dus vragen wij voortaan om u tweemaal te identificeren als u online betaalt: met uw wachtwoord en met een code die u via uw mobiele telefoon krijgt. Een extra handeling, dat klopt, maar uiteraard in het belang van uw eigen veiligheid.

Start de video, dan laten onze veiligheidsexperts zien hoe het werkt:

Klaar voor dubbele beveiliging?

Bent u klaar voor dubbele beveiliging (tweestapsverificatie)? Wij zetten de belangrijkste stappen nog even voor u op een rij:

 1. Zorg dat u Mijn Card Online heeft geactiveerd.
 2. Controleer of uw gegevens (06-nummer en e-mailadres) compleet en correct zijn in Mijn Card Online of geef deze door via 020 - 6 600 425. Heeft u een extra Card? Controleer dan ook of deze gegevens compleet zijn.
 3. Download de ANWB Creditcard App.
ANWB Creditcard App downloaden: zo geregeld!

De ANWB Creditcard App kunt u downloaden via Google Play en de App Store. Na het downloaden van de app kiest u een persoonlijke 5-cijferige toegangscode.

Voor Android gebruikers is versie 4.4 of hoger nodig.

Download de app in Google Play

 

Voor iOS gebruikers is versie iOS 9.0 of hoger nodig.

Download de app in de App Store

Twee manieren om online te betalen

U kunt straks betalen via een sms-code of door een e-Code te genereren in uw ANWB Creditcard App. Deze laatste is een snelle en eenvoudige manier van online betalen.

Zo betaalt u zonder de app:

Met de app betalen is handiger:

 1. Wachtwoord invullen (Mastercard ID Check
  of Verified by Visa)
 2. Eenmalige sms-code invullen
 1. Kies 'e-Code genereren’ in de app
  en vul ter controle uw 5-cijferige toegangscode in
 2. Eenmalige e-Code invullen

Vragen?

Via onderstaande link vindt u een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met onze Servicedesk via 020 - 6 600 425.

Veelgestelde vragen