Uw creditcardrekening gespreid betalen

Gespreid Betalen Faciliteit

Uw rekening in maandelijkse termijnen terugbetalen? Dat kan met de Gespreid Betalen Faciliteit. Dit geeft u meer flexibiliteit en financiële ruimte. Daar staat tegenover dat u rente betaalt.

Lees meer over de Gespreid Betalen Faciliteit

Rente bij gespreid betalen

De Gespreid Betalen Faciliteit is een vorm van krediet: een lening. Over het bedrag dat openstaat betaalt u 14% rente op jaarbasis. Elke maand betaalt u minimaal 2,5% van uw openstaande saldo terug (dit moet altijd € 20,- of meer zijn).

Dit percentage is variabel. Dat betekent dat wij het kunnen veranderen. Wij wijzigen dit bijvoorbeeld als de wettelijke rente wijzigt en laten dit dan altijd minimaal 2 maanden van te voren weten. De rente berekenen wij per dag en brengen wij per maand in rekening. Daardoor kan het rentebedrag per maand verschillen. Ook als u de Gespreid Betalen Faciliteit heeft, kunt u binnen 21 dagen het volledige openstaande saldo terugbetalen. Dan betaalt u geen rente.

Rekenvoorbeeld

U doet aankopen voor totaal Rente % op jaarbasis JKP

De rente die u betaalt bij uw eerste aflossing

U betaalt maandelijks minimaal (2,5% van het openstaande saldo met een minimum van € 20,-)

€ 1.000,- 14% 15,22% € 11,18 € 25,-


Jaarlijks Kostenpercentage (JKP)

Dit rekenvoorbeeld is het jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het is een manier die de overheid heeft bedacht om u de kosten van kredieten te laten zien. Dit komt voort uit een richtlijn van de EU en is in Nederland geïmplementeerd in de wet- en regelgeving. U vindt het JKP dan ook op alle websites van Nederlandse kredietverleners. Zo kunt u verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken.

Voorwaarden voor goedkeuring

Wij kunnen uw aanvraag alleen goedkeuren als uw financiële situatie dat toelaat en u geen openstaand saldo heeft. Een aanvraag is altijd onder voorbehoud van acceptatie.

Heeft u wel een openstaand saldo?

Als u een openstaand saldo heeft zullen wij uw Card tijdelijk blokkeren zodat u de gelegenheid heeft dit terug te betalen zonder dat het openstaande saldo verder oploopt. De tijdelijke blokkering zullen wij na ontvangst van uw betaling direct opheffen.

Houd zelf ook uw kosten in de gaten in Creditcard Online

Het JKP rekenvoorbeeld gaat ervan uit dat u het minimale bedrag aflost en geen nieuwe bestedingen doet in een jaar tijd. Dit komt eigenlijk nooit voor. Zie het Jaarlijks Kostenpercentage dan ook als een voorbeeld, om u een idee te geven. In Creditcard Online kunt u uw daadwerkelijke kosten zien.

Uw openstaande saldo sneller terugbetalen

Wilt u meer betalen dan uw maandelijkse aflossing? Dat kan altijd, in Creditcard Online of de ICS App voor ABN AMRO Card-houders.
(Via Creditcard Online of de app kunt u niet méér dan uw openstaande saldo betalen. U heeft ons alleen gemachtigd om uw tegoed af te schrijven van uw bankrekening. Via internetbankieren kan dit wel.)

Gespreid Betalen Faciliteit opzeggen

Opzeggen per telefoon, mail of brief

Wilt u de Gespreid Betalen Faciliteit opzeggen? Dat kan altijd. U kunt het op 3 manieren doen:

 1. Even bellen met ABN AMRO Creditcard Services.
 2. Stuur een bericht via ons Contactformulier. Kies het onderwerp 'Creditcard gebruiken'.
 3. Opzeggen per brief kan ook. Ons adres is:

International Card Services BV
Wisselwerking 32
1112 XP Diemen

Hoe gaat het daarna, en hoe lang duurt de opzegging

Zodra de Gespreid Betalen Faciliteit is gestopt, moet u binnen 21 dagen het openstaande bedrag aan ons terugbetalen. Zodra uw saldo € 0,- of positief is, stopt de Gespreid Betalen Faciliteit en wordt uw krediet afgemeld bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Opzeggen vanwege uw hypotheekaanvraag en registratie bij de BKR 

Soms moet u leningen aflossen voordat u een hypotheek kunt aanvragen. Ook de Gespreid Betalen Faciliteit staat als lening geregistreerd bij de BKR. Bent u een huis aan het kopen? Dan hoeft u niet uw Card op te zeggen. U hoeft alleen de Gespreid Betalen Faciliteit op te zeggen en af te lossen.

Gezamenlijke Card met gespreid betalen gezamenlijk opzeggen

Heeft uw partner ook getekend voor de Gespreid Betalen Faciliteit, en wil één van u niet langer gespreid betalen? Dan moet u helaas de Card opzeggen. De lening is namelijk gebaseerd op het inkomen van zowel u als uw partner. Het is dan niet verantwoord om die door één persoon te laten gebruiken. Als u de Card opzegt, helpen wij u snel met het aanvragen van een nieuwe Card.

Als wij uw Gespreid Betalen Faciliteit opzeggen

Ook wij kunnen de Gespreid Betalen Faciliteit in bepaalde gevallen opzeggen. Als bijvoorbeeld uw financiële situatie verandert, en een lening niet meer verantwoord is.

Neem contact met ons op

 • Telefonisch

  Het telefoonnummer vindt u op de contactpagina. Bereikbaar 24/7.

 • Contactformulier

  Stuur een e-mail via het contactformulier in Creditcard Online.

 • Postadres

  Postbus 23225, 1100 DS Diemen